קשישים רבים חוששים מכניסתו של עובד זר הביתה, על אחת כמה וכמה כשמדובר במטפל סיעודי. החשש הזה יתפוגג אם תיטיבו לבחור את האדם המתאים למשימה. לרוב, בתוך זמן קצר נוצר קשר חם בין המטופל למטפל, הנתפס בעיני המשפחה כמשענת ומקור כוח.

כניסה של עובד זר או עובדת זרה הביתה, בתפקיד מטפל סיעודי או מטפלת סיעודי, מעלה חששות רבים אצל ההורה הקשיש, בן או בת זוגו, ואפילו אצל ילדיו ונכדיו. במידה רבה, בצדק. אדם שאיננו מכירים עומד לחדור לדל”ת אמותנו ולהפוך לחלק אינטגרלי ומשמעותי בחיינו. האם הוא אמין? האם תהיה כימיה בינינו? אחרי הכל – אנחנו רוצים להמשיך להרגיש בבית, גם בנוכחותו.

לרוב, אחרי תקופת היכרות קצרה נוצר קשר חם ואמיץ בין הקשיש למטפלו. מטופלים ומשפחות רבים מתייחסים אל המטפל הזר כאל מציל ומושיע, “מלאך שרת” הנשלח אליהם בעת צרה – ואל כבן בית ששייכותו אינה מוטלת בספק. כדי להבטיח שגם אצלכם יתבסס קשר עמוק ותחושה של אמינות ורוגע, ריכזנו כמה נקודות שכדאי לשים לב אליהן בעת הבחירה במטפל סיעודי:

1. שפה ותקשורת: חשוב שהעובד/ת הזר/ה יוכלו לתקשר היטב עם בני הבית. ישנם עובדים דוברי עברית ושפות נוספות – שימו לב שאתם מבררים זאת!

2. פתיחות. אל תהיו מקובעים בעניין ארץ המוצא, וחפשו מטפל שיתאים לצרכים הספציפיים של המטופל – יהיה מוצאו אשר יהיה.

3. התאמה לצורכי המטופל: חשוב לבדוק שהעובד מתאים לצרכים הייחודיים של המטופל. למשל, ישנם מטופלים שהטיפול בהם דורש כוח פיזי, ישנם כאלה שיזדקקו לעזרה אינטימית יותר. לא כל מטפל יכול לעמוד בהצלחה בכל משימה, וחשוב לוודא זאת מראש.

4. התאמה לכל בני הבית: לא את הכל ניתן לצפות, אבל חשוב לבדוק שכל בני הבית, ולא רק המטופל עצמו, ירגישו בנוח עם העובד. מסיבה זו חשוב, למשל, להחליט יחד אם יהיה זה עובד  או עובדת. בנוסף, חשוב שהמטפלת הסיעודית עם לינה תקבל חדר ופרטיות הנדרשים לה.

5. סבלנות: לעיתים יש “קליק” כבר במפגש הראשון, ולעיתים הדבר כרוך בתהליך הסתגלות – הן של המטופל והן של כל בני המשפחה.

6. המלצות: כמו בכל תחום, תמיד כדאי לקבל המלצות על המטפל ממקומות עבודה קודמים. Manpower Care מעניקה סיוע באיתור ובשיבוץ העובד הזר המתאים ביותר עבורכם, ותמיכה שוטפת הן במטפל והן במשפחה המעסיקה, תוך פיקוח צמוד וקפדני ממועד תחילת ההעסקה.

    למידע נוסף וייעוץ חינם השאירו פרטים והמומחים שלנו יחזרו אליכם בהקדם.
    מטפלת סיעודית