כיצד להתמודד עם מטפלת סיעודית בבית

אחרי חששות רבים ותהליך של בחירה, הכנסתם מטפלת סיעודית זרה הביתה. מה כדאי לעשות כדי שהתקשורת תהיה מוצלחת, שייווצרו אמון וחברות, ושהציפייה תתגשם

שירותי סיעוד ביתיים מאפשרים לכם או לאנשים שאתם אוהבים לחיות בבטחה בבית, ולקבל את כל הטיפול הנדרש מבלי להתאשפז בבית חולים או כל מוסד אחר. מטפלים סיעודיים יכולים לעזור לקשישים שמתקשים לחיות באופן עצמאי, לאנשים עם בעיות בריאות כרוניות, כאלה שמתאוששים מפציעות קשות או בעלי צרכים מיוחדים או מוגבלויות.

הצוות המקצועי והמנוסה של מנפאואר קר מבין את צרכיהם הייחודיים של מטופלים קשישים וצעירים יותר, לא רק מבחינה פיזית. כל מטפלת לקשישים או מטפל לקשישים המועסקים על ידי החברה, לרבות עובדים זרים לסיעוד ממדינות שונות, נבחרים בקפידה ומקבלים את ההכשרה והליווי הטובים ביותר.

בהתאם לצורך הספציפי, מטפלות סיעודיות עשויות להעניק שירותי סיעוד קצרי או ארוכי טווח, צמודים (24/7) או על בסיס ביקורים קבועים. מטפלת לקשישים יכולה לעזור בביצוע פעולות יומיומיות בהתאם לצרכי המטופל.

אם אתם מחפשים חברת סיעוד מומלצת, הגעתם למקום הנכון.

המומחים של מנפאואר קר יתאימו לכם את המטפל/ת הטובים ביותר, מתוך מגוון רחב של מטפלים סיעודיים בכל רחבי הארץ, ישראלים או זרים.

גם לאחר בחירת מטפל לקשישים או לאנשים סיעודיים בכל גיל, אנחנו ממשיכים לעמוד לרשותכם ולספק ליווי ותמיכה באמצעות מענה 24 שעות ביממה – חייגו 9055*.

תהליך קבלת מטפל או מטפלת לקשישים

גברים ונשים בגיל מבוגר עשויים להיות זכאים לקבל גמלת סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי. ישנן שש רמות קצבה שונות לזכאים, וככל שהרמה גבוהה יותר כך הסיוע גובר, בין אם הוא מתבטא בשעות טיפול סיעודי או בכסף.

אם אתם או יקיריכם זכאים לגמלת סיעוד, תוכלו לקבל שירותי סיעוד פרטיים מחברת מנפאואר קר.

איך מקבלים גמלת סיעוד עבור מטפלת סיעודית?

כמובן, האפשרות הכי נוחה ומשתלמת היא מטפלת סיעודית לזכאים לגמלת סיעוד – אך איך מקבלים את הגמלה? ובכן, התהליך כולל מספר שלבים שכדאי להכיר מראש, עוד לפני שמגישים את הבקשה. אגב, את הבקשה אתם יכולים להגיש בעצמכם או באמצעות נציג מטעמכם (אפשר באופן מקוון).

ראשית, עליכם לעמוד במספר תנאי סף:

  • תושבי ישראל בגיל פרישה (62-65 לנשים, 67 לגברים) או עולים חדשים שהגיעו לאחר הגיל הזה, אם עלו לפי חוק השבות או קיבלו סל קליטה.
  • מתגוררים בקהילה, כלומר בבית או בדיוק מוגן.
  • לא מקבלים קצבאות סותרות.

עומדים בתנאי הסף? כדי לקבל מטפלת סיעודית לזכאים לגמלת סיעוד תצטרכו לעבור שני מבחנים: מבחן הכנסות ומבחן תלות:

  • מבחן הכנסות – בהתאם למצב המשפחתי שלכם (יחידים או זוגות), תיבדק ההכנסה שלכם. אם אתם נמצאים מתחת לרף הראשון אתם זכאים לגמלה מלאה, מתחת לרף השני מתקבלת גמלה חלקית ומעליו אין זכאות כלל.
  • מבחן תלות – השלב הבא והסופי הוא הערכת יכולת התפקוד. בחלק מהמקרים בחינה זו מתבצעת על בסיס מסמכים בלבד, אך בדרך כלל נדרשת בדיקה פיזית (כיום מרבית הערכות של ביטוח לאומי מבוצעות בטלפון בהתבסס על מסמכים רפואיים ושיחה עם הקשיש ומשפחתו). מעל גיל 90 ניתן להמיר את מבחן התלות בבדיקת תפקוד של רופא גריאטר. במהלך המבחן, נבדקת היכולת לבצע חמש פעולות שגרתיות שנקראות ADL – Activities of Daily Living: ניידות, הלבשה, רחצה, אכילה ושליטה בהפרשות. כמו כן, בודקים עד כמה יש צורך בהשגחה צמודה.

מה תפקידה של מטפלת סיעודית?

חשוב שמטפלים סיעודיים ידעו להתמודד עם מגוון רחב של משימות ותחומי אחריות, שעשויים להשתנות בהתאם לכל מקרה. עליהם לפעול במסירות ולכבד את המטופלים והמטופלות, ולדעת  לצד הטיפול הרפואי לתת גם תמיכה רגשית ואנושית.

אלה רק חלק מהמשימות שעשויות להרכיב את תפקידה של מטפלת לקשישים:

  • עזרה בפעולות יומיומיות
  • ניהול תוכניות הטיפול לפי הנחיות הרופאים
  • סיוע בהשגחה בעת לקיחת תרופות
  • עזרה במטלות הבית
  • תשומת לב לסימנים מדאיגים פיזים או רגשיים
  • הקשבה לדאגותיהם של בני המשפחה ומענה על שאלותיהם.
  • מעקב אחר תהליך החלמה ממושך.
  • תגובה במצבי חירום, הגשת טיפולים מצילי חיים וקבלת החלטה מהירה על פינוי בעת הצורך.
  • שיתוף פעולה עם רופאים ואנשי מקצוע אחרים בתחום הבריאות כדי לפתח תוכניות טיפול ודיאטות מתאימות.

מטפלות סיעודיות אמורות להתאים את התפקוד שלהם, כך שישרת את המטרה העיקרית של שירותי סיעוד ביתיים: לאפשר למטופלים להישאר בסביבה המוכרת והנוחה, ולהיות מוגנים תחת פיקוח רפואי. בין אם אלה עובדים זרים לסיעוד או מטפלים מקומיים, הם דואגים לרווחה הרגשית, הנפשית והפיזית של המטופל/ת.

איך מבטיחים את הצלחת הטיפול?

לא קל להגיע להחלטה על הכנסת מטפלים זרים לקשישים הביתה – יהא זה ביתכם או בית הוריכם המבוגרים. אבל משצלחתם את השלב הזה, אתם עומדים על ספה של תקופה חדשה, יוצרים קשר חדש. ויותר מכל, אתם מקווים שזה פשוט יעבוד. מה צריך לעשות כדי שזה יקרה?

כאשר מדובר על הכנסת עובד זר הביתה – ראשית, כדאי לזכור שאל ביתכם או בית ההורים מגיע אדם – גם לו יש צרכים, רצונות והרגלים משל עצמו. יהיה מוצאו אשר יהיה, אהבה, אמון ותחושת ביטחון הם שפה בינלאומית. לכן, כשלב ראשון, חשוב להעניק לו תנאי מחיה נעימים ככל האפשר, כדי שיחוש בנוח ויעשה את עבודתו בשמחה. בד בבד, היו ערים וקשובים תמיד למערכת היחסים הנרקמת בינו ובין המטופל. אחרי הכל, היא המטרה וסיבת הימצאותו בבית.

כמה המלצות שכדאי לאמץ בתחילתו של הקשר:

  1. הכינו חדר או פינה נעימה – עם מיטה, ארון, שידה לחפציו האישיים של המטפלת הסיעודית.
  2. אפשרו למטפלת פרטיות בחדרה ונהגו בה בכבוד. יחס, כך אומרים, גורר יחס.
  3. העניקו למטפלת הסיעודית תשומת לב – לסיפור שלה, למשפחה שהשאירה מאחוריה, לחגים שהיא חוגגת, לתחושותיה. כעת אתם המשפחה שלה. גם היא רוצה להרגיש בבית.
  4. התייחסו גם לצרכים ולהרגלים של המטפלת הסיעודית.זכור שהמטפלת הגיעה מתרבות שונה, עם הרגלים שונים של תזונה, היגיינה ועוד. חשוב לתאם מראש ציפיות כדי למנוע חיכוכים בהמשך.
  5. הכינו את בני המשפחה לבואה של המטפלת הסיעודית ועדכנו את בני הבית לגבי משמעות נוכחותה וזכויותיה.
  6. תאמו ציפיות, גם בנושאים שאינם חלק מחוזה ההעסקה: שעות מנוחה, מעורבות בחיי המשפחה, עד כמה תרצו שייקח על עצמו תפקידים דומסטיים ואחרים, וכן הלאה.
  7. היו שם בימים הראשונים: נוכחותכם חשובה על מנת לעזור בקליטה ובתקשורת, לראות כיצד עולה החיבור וכיצד מתפקד העובד, ולא פחות חשוב – כיצד מרגישים ההורים.
  8. היו קשובים למצב ההורה המטופל ולתחושת הביטחון שלו: האם יש שינוי בהתנהגותו? האם הוא מתקשה להיפרד מכם? האם הוא מטופח, נקי ולבוש היטב? האם יש די אוכל במקרר?
  9. הקפידו על מעקב רפואי בנוסף לסיוע המטפלת הסיעודית הזרה, והצטרפו לביקורים אצל הרופא.
  10. עקבו אחר מלאי התרופות ותדירות רכישתן באמצעות קבלות. בעיקר כדורי הרגעה ושינה.
  11. ערכו מדי פעם ביקורי פתע בבית הוריכם.
  12. מנו נציג אחד מבני המשפחה שינהל את המטפלת הסיעודית: ישלם את שכרה,  יעמוד איתה בקשר רציף, יעיר הערות בעת הצורך – וגם יידע לעודד ולחזק.
  13. במקרה של העסקת מטפלת סיעודית זרה מיד עם שחרור מאשפוז או שיקום: במידת האפשר, רצוי שהמטפלת הסיעודית תגיע אל בית החולים בטרם השחרור, לצורך היכרות וקבלת הנחיות מהצוות הרפואי. כדאי גם לאפשר היכרות מוקדמת עם הבית ועם סביבת העבודה

אנחנו כאן בשבילכם

לסיכום, אם אתם זקוקים לשירותי סיעוד עבורכם, להורים או לכל אדם אחר – אתם מוזמנים לפנות אלינו, אנחנו כאן בשבילכם. נעזור לכם להבין האם אתם זכאים לגמלה, נתאים לכם את הטיפול המושלם ונעשה הכל כדי לוודא את שביעות הרצון מהטיפול ואת האפקטיביות שלו.

באמצעות המדריך הנ”ל, תוכלו לדעת למה לצפות וגם כיצד לנהוג כדי לבסס קשר מעולה עם המטפל/ת.

Manpower Care מעניקה סיוע באיתור ובשיבוץ המטפלת הסיעודית המתאימה ביותר עבורכם, ותמיכה שוטפת הן במטפלת והן במשפחה המעסיקה, תוך פיקוח צמוד וקפדני ממועד תחילת ההעסקה.

    למידע נוסף וייעוץ חינם השאירו פרטים והמומחים שלנו יחזרו אליכם בהקדם.