הבטחון מעל הכל: נורות אזהרה המעידות  שהמטופל הסיעודי במצוקה

לאיזה דברים לשים לב כשבן משפחה שוהה עם מטפלת זרה 

הזנחה והתעללות יכולות להתרחש בכל מקום ולפעמים קשה לזהותן. המטופל הסיעודי הינו לרוב חלש מבחינה פיזית ונפשית, מתקשה להתנגד או לעמוד על שלו ולכן פקיחת עיניים והעירנות שלנו, הקרובים לו, חשובה עוד יותר. למרות ניסיונות להתאים בצורה מיטיבה את המטפלים הסיעודיים, לעיתים נדירות עולות בעיות ואז חשוב לזהותן בהקדם ולתת להן מענה. יש לשים לב לכמה נקודות חשובות בעת שאדם קרוב אליכם מטופל על ידי מטפלת זרה בביתו, ואתם אינכם נמצאים שם כל הזמן כדי להשגיח עליו:

מצב פיזי ומענה על צרכים בסיסיים: לשים לב האם המטופל נקי, מריח טוב, האם התרחץ ומגולח, האם בגדיו מסודרים ונקיים ומתאימים לעונה. האם יש ירידה או עלייה משמעותית במשקל. להסתכל מקרוב על עור הגוף, האם יש סימנים כחולים יוצאי דופן (מבחינת צורה כמות ומיקום, לזכור ששטפי דם כאלה הינם נפוצים אצל מבוגרים בשגרה) ולהתייעץ עם אנשי צוות רפואי במידת הצורך. לשים לב להתפתחות פצעי לחץ במקומות מועדים בהם העצמות קרובות לעור כמו באגן ובעקבים, במיוחד אצל מי שאינו נייד. וכן לראות מה מצב הבית, הסדר והניקיון, האם קיים אוכל כנדרש במקרר ולדון עם המטפל/ת על כך במקרה הצורך. יש לנהל מעקב אחר קניית ולקיחת התרופות בצורה מסודרת וכן אחר שאר הטיפולים הרפואיים הנדרשים עבור המטופל הסיעודי. חשוב לשאול את המטפל/ת על כל דבר שמעורר אצלכם שאלה, ולנסות להבין מה מקור העניין ולטפל בו.

מצב רגשי נפשי: שימו לב לשינויים בהתנהגות או במצב הרוח של המטופל כפי שאתם מכירים אותו. האם הוא מביע כעס או דווקא דכדוך. כשאתם מגיעים לביקור או משוחחים האם שומעים צעקות או ויכוחים, האם יש אווירה מתוחה בבית, לעג או נזיפה של המטפל/ת כלפי המטופל. האם יש שינויים בשגרה ובהתנהלות – לדוגמא, מפסיק לצאת מהבית אחרי שנהג לפגוש אנשים או ללכת לפעילות כלשהי בחוץ.  

ניצול כלכלי: אספקט נוסף שיש לתת עליו את הדעת ולנהל מעקב אחרי כספיו של המטופל (כרטיסי אשראי, צ’קים, כולל זיוף חתימות וחשבון הבנק), שימוש ללא רשות של המטפל/ת ברכושו של המטופל.

מה ניתן לעשות:

בחירה מושכלת של המטפל הזר, המלצות והתאמה מוקדמת. לפגוש את המטפל/ת מבעוד מועד, להכיר ולוודא מה ניסיונם והתאמתם לדרישות התפקיד. רצוי לשוחח עם מעסיקים קודמים ולקבל המלצות.

חוסר תקשורת וחוסר ניסיון – אם עולים סימני שאלה או חשדות, יש לברר על כך עם המטפל/ת, אולי היא שוכחת או אינה מבינה או מנוסה במטלה מסויימת, אולי התקשורת עימה אינה טובה מבחינת השפה. ניתן לעשות זאת בשיתוף עובד סוציאלי , מומלץ לכתוב סדר יום מפורט בשפתו של העובד.

קיום ביקורי פתע ואם עולה חשד לשלומו של המטופל, להיעזר במצלמות. ביקורי פתע בזמנים שונים, יכולים לתת מידע והסתכלות רחבה על מצבו של המטופל, הטיפול בו ומצב סביבתו.

שיחות יומיומיות עם המטופל וכן מעורבות של אנשי מקצוע נוספים כגון עובדת סוציאלית, אחות ורופאה שיראו גם כן את המטופל ויהוו זוג עיניים נוספות הרואות אותו ואת מצבו בצורה סדירה לאורך תקופה.

המצאותה של מטפלת זרה  בבית יכולה להיות עזרה עצומה ודבר מבורך עבור כל הנוגעים בדבר. עם זאת, אין זה מוריד את האחריות מבני המשפחה להיות במעקב שוטף והדוק אחר המתרחש בבית המטופל. במידה ועולה חשד כלשהו להזנחה או התעללות חשוב ואף קריטי לבדוק זאת לעומק ולא להסס ולפנות לקבל עזרה מקצועית.

אנחנו בחברת Manpower Care עושים כל שביכולתנו להתאים לכם את המטפלים הטובים, המקצועיים והערכיים ביותר. כמו כן אנו דואגים לליווי מלא במהלך כל התקופה, תוך היעזרות בניסיון הרב שצברנו ובגורמי המקצוע איתם ניתן להתייעץ בכל שלב.  אנא פנו אלינו בכל שאלה בנושא.

    למידע נוסף וייעוץ חינם השאירו פרטים והמומחים שלנו יחזרו אליכם בהקדם.