גם עכשיו שומרים על הבריאות – בבית!

פעילות גופנית ביתית בסיוע המטפלת הסיעודית

 לפעמים זה נדמה שגם בהוליווד לא יכלו לכתוב תסריט כזה:

מיליארדי אנשים נצורים בבית ברחבי העולם, לא יכולים לצאת ככה סתם לטייל בפארק או בחוף הים, ובעיקר צריכים להתאים את עצמם למציאות החדשה המתפתחת לנגד עינינו. עבור הדור השלישי, גיל הזהב, זוהי משימה מורכבת ומאתגרת. מצד אחד זוהי האוכלוסייה הנחשבת בקבוצת הסיכון הגבוהה ביותר לקורונה, ומצד שני בגילם המתקדם, הם זקוקים לא פחות לפעילות גופנית שתשמור על הבריאות, הצלילות, ותאט את קצב ההזדקנות.

יתרונות הפעילות הגופנית

גם המדע מוכיח היום את יתרונות הפעילות הגופנית בגיל הזהב. מחקר שנערך בנושא הראה על פער של 12% בקצב התמותה לאורך שמונה שנים בין קבוצה של עוסקים בפעילות גופנית בני 70 לבין קבוצה “יושבנית” באותו הגיל. בגיל 78 עלה הפער והגיע לכ-25%. מחקר אחר הראה כי בקרב בני הגיל השלישי העוסקים בפעילות גופנית פחת הסיכוי לחלות באלצהיימר ב-52%.

כיף ובריאות: פעילות גופנית בבית

לאור המצב, ישנה חשיבות גדולה לקיום פעילות גופנית בבית. אם שומרים על פעילות שכזו, ואולי אפילו יכולים לקבל סיוע מהמטפלת הסיעודית, הדבר תורם רבות לבריאות ולחוסן הפיזי והמנטאלי של המטופל. לא פלא איפוא שמומחים רבים רואים בפעילות הגופנית “תרופת פלא” לגיל השלישי – המשפיעה על תחומים רבים:

מחזקת את השרירים: אף פעם לא מאוחר לחזק את השרירים ובוודאי לא עם הזיקנה, כאשר הם נחלשים.

בונה מסת עצם: לפעילות גופנית תפקיד חשוב בהאטת תהליך ההידלדלות של מסת העצם ולבנייתה מחדש.

משפרת את הגמישות: גמישות הגוף לא זו בלבד שמקלה על התנועה ומשפרת את היציבה, אלא גם ידועה כמסייעת לגמישות מחשבתית.

מעלה את קצב חילוף החומרים: פעילות גופנית מונעת את הירידה העקבית בקצב חילוף החומרים, שהיא חלק ידוע מהזדקנות הגוף, ומכאן – תורמת רבות למניעת השמנה וסוכרת.

טובה ללב: פעילות אירובית מותאמת משפרת את היכולת הקרדיוווסקולרית ועשויה אף להפחית את כמות התרופות הניתנות לטיפול במחלות לב.

משפרת את שיווי המשקל ומונעת נפילות: הוכח חד-משמעית שפעילות גופנית בגיל השלישי מצמצמת משמעותית נפילות, שברים על רקע אוסטיאופורוטי וסיבוכים נלווים

מחזקת את המערכת החיסונית ומדכאת מנגנוני דלקת כרוניים: כאשר הגוף בפעולה, הדם זורם היטב, חילוף החומרים מתפקד והשומנים והסוכר מופחתים.

מבריחה את הסטרס: נמצא כי הפעילות הגופנית מביאה לירידה ברמת המתח. שחרור האנדורפינים ורגיעת השרירים לאחר פעילות גורמים לתחושת רגיעה כללית.

משפרת את מצב הרוח: זוהי נקודה קריטית בקרב בני הגיל השלישי, החווים שינויים במצב הרוח כתוצאה משינויים אישיים או על רקע תרופתי.

תורמת לדימוי העצמי ולתחושת מסוגלות: הנה יתרון נפלא: ככל שמתמידים עולים הכוחות והיכולות. נראים טוב יותר, מרגישים טוב יותר. חיים טוב יותר.

לסיכום: דווקא בתקופת הקורונה, בה אנחנו מנסים יותר מכל לשמור על בריאותנו, פעילות גופנית בבית הופכת להיות מפתח חשוב במאבק של הדור השלישי בנגיף. חיזוק הגוף על ידי תרגילים, ושמירה על קצב ותנועה, יגרמו לכם להיות חסינים יותר, וכבונוס, גם תיהנו מהרגשה טובה.

מגיע לכם!

תרגילים לפעילות גופנית בבית:

נשימות עמוקות

שאפו אוויר, מלאו את הריאות, נפחו את בית החזה, ונשפו החוצה בחוזקה (להוציא
את האוויר עד שבית החזה מתרוקן). בעת ביצוע התרגיל בית החזה עולה ויורד.

סיבובי ראש מכתף לכתף

קרבו את אוזן ימין לכתף ימין (יש להקפיד שהכתף אינה מתרוממת לכיוון האוזן),
כופפו צוואר לפנים והביטו למטה. גלגלו את הראש באיטיות לכיוון כתף שמאל,
וחזרו עם הראש באופן זהה משמאל לימין.

 

סיבובי יד לאחור

ישרו את היד (יש להקפיד לא לנעול את המרפק), סובבו לאחור בתנועה סיבובית
ממפרק הכתף וציירו מעגלים באוויר.

ניתן לבצע את התרגיל בשתי הידיים יחד, או בכל יד בנפרד.

  

הרמה והורדה

הרימו שתי ידיים ישרות למעלה והורידו חזרה.

סחיטה

בצעו במגבת תנועות סחיטה של סמרטוט.

 

חציית קו אמצע

באמצעות כף היד באזור נגדי בגוף (יד ימין נוגעת באזור שמאל ולהפך) – ראש,
צוואר, כתף, ירך, ברך ובחזרה. ניתן לחזור על התרגיל מספר פעמים ולבצע עם שתי
הידיים במקביל.

    למידע נוסף וייעוץ חינם השאירו פרטים והמומחים שלנו יחזרו אליכם בהקדם.